vrijdag 14 juni 2013

Tapijtreiniging

Sinds de aankoop van onze mobilhome wilden we het tapijt een keertje grondig reinigen. Graag met sodakristallen. Beetje natuurlijk (natuurlijk!) en meteen ook geuropslorpend. Jammer genoeg niet te vinden. Weken later vonden we wel een product dat volgens de verpakking alles had om succesvol te zijn: 'keep it green and clean, let George (jawel, incl. knappe poetser) clean it, 100% natural cleaner with lime essential oil, unlike any stain remover you have ever used before!'. Dat laatste klopte alvast want de ervaring is beperkt.

Fase 1: vorige week mochten we Tina haar stofzuiger gebruiken. Het tapijt is eindelijk stofvrij.

 
Alle speelgoed aan de kant, hier wordt gezwoegd!
 
Nelle weet niet waar te kruipen van de schrik (voor de stofzuiger).
 
Nelle heeft een grotere boon voor ons veger en blik. Toegegeven, het heeft babyproporties.

Voor fase 2 was een warme dag nodig. Olivier is een Carwashkenner met tapijtervaring. Hij weet dat voor een schoon tapijt veel warm water is vereist. En een goed poetsproduct. En George natuurlijk, maar die bleek met het warme weer op verlof. Dus schoten de dames in actie. Het koste Nelle slechts enkele minuten om de job te doorgronden. Vol ijver pakte ze de reservevod en begon samen met haar moeder vrolijk te poetsen. Gezellig. Het uitspoelen van de vod gebeurde even ijverig. Moeder besloot nadien dat natte Nelle zich nuttiger zou maken met het 'poetsen' van haar speelgoed.

Nelle klaar voor de actie
 
IJverige Nelle. Ik zweer het je, dit is geen geplande kinderarbeid.
Het was 100% haar eigen idee. We stonden zelf versteld van onze copycat.

Slot van het liedje: Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. Echt wonderen wisten het superpoetsmiddel en onze superpoetsvrouwen niet te verrichten, maar wij genieten toch van ons propere tapijt. En de mobilhome is nu officieel klaar voor zijn gasten! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten