vrijdag 21 juni 2013

Fietsen

Dit weekend zijn we met z'n drieën gaan fietsen op de dijk met onze nieuwe aanwinsten!

De kleine fiets met grote Olivier en mini-Nelle

Olivier gaat met de fiets werken en moet twee keer een uur fietsen. Dat is geen doen met de verroeste fietsen die hij repareerde voor Tina en Candice. Tweedehands vonden we een interessante deal: twee fietsen voor de prijs van één. En ze bleken nog gloednieuw. Het zijn twee dezelfde raleighfietsen. Ze hebben pakweg 20 jaar in de garage gestaan van een bejaard koppel. De mechaniek is wat verouderd, maar ze werken prima.

Nu hebben we alletwee een fiets. Met een tweedehands fietsstoeltje, drie nieuwe helmen van het witte product van de Canadian Tyre en een hogere zadelpen zijn we klaar voor het echte werk. Om erin te komen fietsen we een stukje langs de dijk tot aan een boerderij waar ze aardbeitjes verkopen. Het is voor Nelle de vuurdoop achterin en ze is tevreden. Met haar helm op kijkt ze liever naar beneden dan haar hoofd te moeten optillen, maar los van dit logistiek mankementje vindt ze het een gans uur prima.

Bij de boerderij wordt duidelijk dat het stilzitten tot energie-overschotten heeft geleid. Als een razende loopt ze door het winkeltje. Er is geen houden aan en we moeten moeite doen om dat ukje met haar zwaaiende armen bij te houden. 

Op de terugweg blijkt de energie toch uitgeput te zijn en valt Nelle warempel in slaap. We vreesden dat de stoel niet comfortabel genoeg zou zijn, maar onze constructie met trui en K-way doet zijn werk. Dat is een opluchting. Nu kunnen we tochtjes plannen die langer duren dan de periode tussen twee dutjes.

En de aardbeien? Die waren heerlijk van smaak. Het fietsen in de zon kostte wel enige tol. Door de warmte waren de aardbeien ietwat verconfituurd bij thuiskomst. Gelukkig hebben we zoals eerder vermeld een nieuwe mixer die de aardbeien wist om te zetten in een heerlijke smoothie. 
Eind goed al goed dus.

(Olivier meldt post partum dat hij zijn vrije dagen tijdelijk fietsloos wil slijten. Alle dagen trappen vinden zijn bovenbenen van het goede teveel. Wij duimen voor een spoedig herstel van de billen en hopen stiekem dat we op korte termijn weer op stap kunnen)

1 opmerking:

  1. die fiets ziet er goed uit. Ik vroeg me al af hoe Olivier naar z'n werk ging en hoe ver het zou zijn. Een uur fietsen dus. Bevalt het een beetje bij Canadream?
    Ik heb net proberen te submitten voor nieuwe post, maar weet niet of dat gelukt is? Voor Liliane wél.

    BeantwoordenVerwijderen