dinsdag 12 november 2013

Halloween

*Boodschap van algemeen nut*
Misschien viel het u op dat onze foto's de laatste tijd wat waziger zijn. Of toch niet helemaal topscherp. Ons fototoestel is kapot. Verdorie. De lens blokkeert en we hebben nog geen reparateur gevonden in het uitgestrekte Canada. We behelpen ons met de camera's op de gsm en iPad en bieden u hiermee de best mogelijke kwaliteit aan. Onze excuses voor het ongemak.

Nu meer over het feest van commercie en oranje plastic. Althans, zo kennen wij Halloween in Belgiƫ. Hier in Canada is het 'some serious business!'. Pompoenen worden omgetoverd tot fabelachtige lampionnen, snoepgoed wordt per berg ingeslagen, griezelige versiering wordt in karrevrachten aangerukt en op 31 oktober staat alleman stipt om 18 uur klaar voor the big-and-only-trick-or-treat-show. Het is me wat.

Nelle gaat dit jaar bij Tina en Candice spoken. Voor een act van tien minuten vinden we een gans carnavalpak wat overdreven. In de regen blijken de regenjas en laarsjes van 'Ladybug Nelle' bovendien een erg praktische kostuumkeuze:


Als onvoorbereide Belgen (die niet weten dat trick or treaten gebeurt met een lege zak voor de begen snoepgoed) staan we met lege handen voor de deur van Candice. Gelukkig kunnen we nog snel een plastic bloempot van achter de hoek grissen. Nelle krijgt een berg snoepgoed.
('jamaar wij eten eigenlijk geen suiker' denken we dan, maar we houden de traditie in eren en zwijgen als het graf. We helpen achteraf zelfs plichtsgetrouw, ehum, het vlees is zooo zwak!, bij het verorberen van de berg). 


Bij Tina aangekomen steekt Nelle haar plastic bloempot omhoog. Trick or treat nummer 2 en onze dochter heeft door hoe ze het snoep moet bemachtigen. Even later zien we haar datzelfde snoep terug in de kom van Tina leggen. Leert ze nu al delen? Vast wel!
(dat ook het in-en uitladen van speelgoedkoffers/pennenzakken/zakjesverzamelingen/u kunt het zo gek niet bedenken, tot Nelle's favoriete activiteiten behoort, negeren we even volledig).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten