zaterdag 19 oktober 2013

Romantiek op z'n Brits

Zes maanden in een mobilhome. Zes maanden met drie in dezelfde slaapkamer. Zes maanden zonder één enkele nacht doorslapen. Zes maanden werken en zorgen. Zes maanden zin om er met z'n twee op uit te trekken. Tijdens het bezoek van Joost en Liliane kwam het er eindelijk van.

Met de boot voeren we naar Vancouver Island, het grootste eiland aan de kust van Vancouver. Nelle ging op eilandverkenning met Opa, Oma en de mobilhome. Olivier en ik gingen op citytrip in Victoria. Victoria is één van de oudste steden in Canada en dat zie je. Het kleine charmante stadje heeft een duidelijk Britse invloed en we genoten van het uitzicht dat niet pas tien jaar geleden tot stand kwam (een uitzondering in het westerse deel van Canada!).

Het werd een weekend van:

Slapen: een ganse nacht! Zo lang als we willen! Uuuuuren aan een stuk!

- Lekker eten: mmm, sushi (voor de curieuzen), mmm veggie Gado Gado salad (een aanrader!) en mmm, high tea. Mmm...
Het ganse menu plantbased zoals we dat graag hebben, met uitzondering van het ontbijt dat vanwege een eerdere hotelbrand tot zoete koeken beperkt bleef...

- Heeeeel veel bijgepraat: man wat kan die dame praten en (vr)wauw wat deed die vent zijn best :-)

En nu kunnen we er weer even tegen in die mobilhome van ons. Al kijken we stiekem alweer uit naar ons volgende uitje!

Enkele sfeerbeelden:

(Jep, dat zijn wij. We kregen gratis zon bij ons weekendarrangement en op de achtergrond van deze foto ook gratis live muziek!)

(Hier zouden we wel eens willen wonen. 'Rustiek huisbootje aan het kabbelende water, op wandelafstand van de bruisende stad'. U vraagt, wij verhuizen!)

(Dinner aan de kade bij zonsondergang. Op de menu: gegrilde oesters, gegrilde zalm, yummie salade en verse frietjes met (hot!) red curry. Perfecte combinatie!)

(Boekenwinkeltje om in te verdwalen)

(En ja, voor de zotten en dwazen, er was ook een straat speciaal naar mijn familie genoemd...)

1 opmerking:

  1. amai, dat ziet er mooi uit. Een welverdiend weekend na maanden hard labeur ;-)
    Als ik naar daar overkom wil ik zeker eens in Victoria passeren....

    BeantwoordenVerwijderen