donderdag 3 oktober 2013

De Canadeesjes komen op bezoek

U leest het goed. Wij komen naar huis! Na een lange periode van overleggen, plannen, wikken en wegen hebben we nu definitief beslist: de feestdagen brengen wij thuis door!
We arriveren op 12 december om 17u30 in Zaventem en zijn vier weken ter uwer beschikking :-)

Maar er is meer.... Half januari vertrekt Olivier alleen terug naar Vancouver. Nelle en ik blijven 3 maand langer in België en vertrekken pas begin April terug naar Canada.

Waarom? 

Het is voor Olivier de kans om voluit voor zijn pilotencarrière te gaan. Hij heeft drie maanden tijd om een job te zoeken en de verlenging van ons visum te regelen. We kiezen ervoor om de dingen vooruit te laten gaan. Met een gezin in een mobilhome leven vertraagt elke stap in het proces naar een pilotenjob: studeren terwijl je bureau als keukentafel fungeert is niet evident. Een voltijdse job combineren met solliciteren is moeilijk als je dochter je 's nachts wakker houdt. We hebben een gezellige periode in onze mobilhome achter de rug, maar als we echt iets willen bereiken, zullen we even van 'strategie' moeten veranderen. Wie zich wilt lanceren als piloot, moet tot het uiterste gaan, dat horen we hier elke dag. Dit zal sneller gaan en makkelijker zijn als Olivier niet altijd met z'n gezin moet rekening houden.

Waarom nog? 

Omdat we het belangrijk vinden dat Nelle haar grootouders, nonkels, tantes, meter, peter, ... goed kent. Een sociaal bad zal haar én onszelf heel veel deugd doen. We kijken er naar uit om tijd door te brengen met vrienden en familie

Om de koude wintermaanden te overbruggen. Leven in de mobilhome is 's winters geen probleem, maar met een klein kindje in een warm huis wonen is nog net dat beetje comfortabeler. 

Ikzelf wil de drie maanden gebruiken om onze toekomst verder uit te stippelen: waar gaan we 2014 leven? Hoe plan ik m'n eigen carrière? Wat doen we met ons appartement, inboedel en leven in België, ...? Tijd voor reflectie...

Wat is het grote nadeel?

We gaan elkaar drie maanden heeeeeel erg missen. Een vader zonder kind, een kind zonder vader, een vrouw zonder man, we moeten er geen tekeningetje bij maken... We geloven er rotsvast in dat we dit als gezin zullen overleven, maar beseffen tegelijkertijd dat het even alle hens aan dek zal zijn om ons schip op koers te houden. Dus matrozen, alle steun zal welkom zijn. Het is voor 't goede doel!

En? Wat gaan jullie dan daarna doen? 

Aaargh, stop met die vraag te stellen! Als we het zelf weten, dan bent u de eerste die het hoort! En intussen maakt de vraag ons alleen maar zenuwachtig :-)

Nelle is alvast klaar voor vertrek!
 (We durfden haar nog niet vertellen dat we met het vliegtuig gaan en niet met een mobilhome...)

1 opmerking: