donderdag 24 oktober 2013

Is het koud in de mobilhome?

Nee.

Het is er lekker warm. :-) 
Nu het wat frisser begint te worden, zijn we voor het eerst blij dat we van buiten terug naar binnen kunnen stappen. Even geleden schommelde het kwik een keer rond het vriespunt (wow dat klinkt bijna als Frank Deboosere) maar de gemiddelden liggen hier 's nachts vaker rond de 5°C en overdag in de buurt van de 10°C.

Onze verwarming staat steeds vaker aan, maar nooit voor lang. Hij werkt op gas en is centraal bedienbaar. In ons appartement moesten we de verwarminsgskranen manueel opendraaien. Nu kunnen we de temperatuur instellen en schiet de verwarming als dat nodig is vanzelf in gang. Wie had gedacht dat we er in een mobilhome nog op vooruit zouden gaan! En als de verwarming het straks niet moest trekken, gaan we wat dichter bij elkaar zitten en staan onze fleece dekens  en thermos paraat. Laat die winter maar komen!

Nelle en ik proberen onze winterjas nog even in de kast te laten. Met een dikke trui en warme sjaal gaan we de ochtendkou tegemoet. De laatste dagen hangt er 's ochtends (en tot lang daarna...) een dikke mist over de kustlijn. Het lijkt soms alsof we hier alleen op de wereld zijn! Gelukkig brak de zon er gisterenmiddag door en genoten we van een vieruurtje in den hof. Man, wat waren we plots content. 

Oh, en op nattigheid zijn we ook voorzien... Nelle kan niet wachten tot het gaat regenen. Ze loopt in de mobilhome al dagen te oefenen met haar regenlaarsjes (en ik jaloers natuurlijk, want Mie Bot - hoe is het mogelijk! - vindt geen deftige botten in haar maat...).

Nu we het toch over laarzen hebben: die zijn hier verdorie in de mode! Als er geen 150 dollar voor neergeteld moest worden (en mijn maat wat frequenter bleek), dan liep ik al lang rond in deze:
(Toevallige bron:http://blog.bekahbrunstetter.com/?p=5187)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten