maandag 13 mei 2013

Pony Pals


Tot groot jolijt van sommigen zijn we begin deze week op een ponymanege gestrand :-) (wij staan op de foto rechts naast het kleine huisje).
Olivier volgt een vliegtraining op het kleine vliegveld van Delta en we zochten een plek in de buurt waar we de mobilhome voor langere tijd zouden kunnen stationeren. Dat was niet gemakkelijk. Zo'n gevaarte willen ze blijkbaar zelfs in het uitgestrekte Canada liever niet in hun achtertuin. We zochten eerst bij wwoof. Daar vind je organic farms die hulp vragen en in ruil onderdak geven. We vonden geen vragende farms in de buurt van de luchthaven. Bij Google tikten we "farm help wanted near Delta, BC" in en daar kwamen we de advertentie van PPTRA tegen (Pony Pals Therapeutic Riding Association) die altijd op zoek zijn naar vrijwilligers. We gingen onszelf voorstellen en een paar dagen later waren we al welkom. We spraken af om in ruil voor een staanplaats en elektriciteit wat klusjes te doen op de manege. Omdat we geen ervaring hebben met paarden en pony's zullen we niet echt met de dieren bezig zijn. Olivier heeft zich gisteren en vandaag al nuttig gemaakt. Hij heeft houten palen aan de ingang geschilderd en repareerde twee fietsen die verroest waren omdat ze altijd buiten staan.
We zijn met ons gat in de boter gevallen. Althans dat is onze eerste indruk. Want naast een klein beetje hulp geven, hebben we tot nu toe vooral hulp gekregen! We mogen de wasmachine gebruiken, kregen een watertoevoer en ook het internet staat ter onzer beschikking! Bovendien heeft bazin Tina
(hier te zien met haar nieuwste aanwinst, puppy Minnie, een Rottweiler) bij haar bezoekers nagevraagd of ze voor de arme Belgen (?!) geen babyspullen meer hebben. En die hebben ze! Voor Nelle was het meteen Kerstmis (of oefent ze voor haar verjaardag?)
 
Hieronder nog een paar foto's van ons huidige stekje om jullie een idee te geven:
 
 Er zijn een stuk of 30 pony's en paarden. De meeste van de manege zelf, maar ook van mensen die hun eigen paard hier hebben staan.

Deze foto is genomen op de dijk.  Als je de straat rechts uitloopt, kom je na 200 meter uit op de baai.
 
Hier staan we dan, op de parking voor de manege
 
Deze foto is genomen van helemaal achteraan.
De parking zie je nu voor je aan het einde van de weg naast de paarden

De manage vanbinnen
 
De buitenpiste

Nelle met haar Ponyknuffels, gekregen van Tina
('je kan toch niet op een manege wonen zonder ponyknuffels')

1 opmerking:

  1. Als het een manege met paarden was, dan had ik jaloers geweest. Maar pony's..., 't doet me niks :-), hehe ;-)!
    Goed geklust, Bollie!
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen