dinsdag 21 mei 2013

Mobilhome babyproof

Met een baby wonen in een mobilhome, het vergt een beetje creativiteit. 10 tips om er een succes van te maken ;)

1. Sluit lage stopcontacten af. Niets leuker dan er je vingers in te steken! En als de grijpbare oppervlakte  beperkt is (lees: in een mobilhome is een kind snel verveeld) blijkt de kans dat die vingers regelmatig in het stopcontact verdwijnen erg groot. 
In Canada is babysafety prioriteit nummer 1. Zelfs in de Canadian Tyre (plaatselijke auto5) kun je hulpstukken kopen. We waren dus snel gesteld.

 
 
2. Maak ook een babyproof kastje voor afwasmiddel en de vuilbak. Je kind vindt vuilnis erg lekker en drinkt graag zeep (zie grote glimlach). Dit is geen aanrader (zelfs niet wanneer de zeep biologisch afbreekbaar is!).
 

 
 
3. Maak een speelgoedlade. Hou er rekening mee dat deze minstens 5 keer per dag in en uit geladen wordt (vooral uit, eigenlijk altijd uit), bij voorkeur als je net wil koken. Troost je met de gedachte dat ze niet aan de messenlade kan die jij strategisch boven grijphoogte installeerde.
 
 

4. Wordt je kind door weldoeners bedolven onder extra speelgoed, wees dan blij. Je loopruimte komt ietwat in het gedrang, maar dit vergeet je snel als je je kind vol overgave ziet spelen met haar paarse Little People huis. Wees extra blij als je kind de deurbel op het huis weet te vinden. Je weet nu continu waar je kind uithangt.
 
 

5. Reken op twee extra kasten. Eentje voor baby-onderhoud, eentje voor babykleren. Het grote bed fungeert overdag als nursery oftewel omkleedplaats.
 

 
 
6. We hebben geen plaats voor een babystoel. Een dik kussen werkt prima ter vervanging. Stilzitten is bij deze methode echter niet evident. We vonden tot nu toe nog geen oplossing. De autogordels werden alvast niet geapprecieerd. 
Hou bij de aanschaf van je mobilhome rekening met de plaats van deze gordels. Wij hadden het geluk de autostoel op de grote zetel te kunnen installeren. Vaak heb je enkel gordels aan de tafel. Je moet de stoel dan steeds verplaatsen. De onze past niet eens tussen tafel en zetel.
 
 
 
 
7. Schaf een grote (uiteraard ecologisch verantwoorde) bus ruitenreiniger aan. Een mobilhome heeft veel ramen en spiegels.Je kind plakt zijn vuile mond, neus en handen hier graag tegen aan. Dit garandeert, samen met het dagelijks verorberen van een heerlijk verse maaltijd (lees: eten overal, behalve in de mond), voldoende poetsgelegenheid. Je krijgt zo in een kleine ruimte toch erg regelmatig je portie poetsplezier aangereikt.
 
 
 
8. Maak zelf een babybedje. Recycleer hiervoor een extra dik tuinstoelkussen uit de ikea koopjeshoek voor de matras. Maak er met een gekende slaapzak, warme dekentjes en knuffels een echt slaapfeest van (wij genieten al enkele weken van een dochter die de nachten vlot doorslaapt). Met het favoriete muziekuiltje maak je de slaapbelevenis helemaal af. De buitenmuur, het nachtkastje en grote bed doen dienst als de spijlen voor je kinderbedje (remember immers, veiligheid voor alles!)
 
 
 
9. Leer je kind snel om veilig van een hoogte te kruipen door zich op de buik naar beneden te laten glijden. Zo vermijd je pijnlijke tuimelingen van op het bed of van het opstapje naar buiten toe. Sinds Nelle dit behoedzaam doet, zijn wij een stuk geruster.
 
 

10. Relax, je zit in een mobilhome! Wordt het allemaal wat te krap, stap dan uit en geniet van je gratis tuin, park, zee of bos!
 
 
Met dank aan baby-model Nelle voor de bereidwillige medewerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten