dinsdag 22 april 2014

Home sweet home


Oh boy, dat is hier weer met een serieuze primeur. En we vallen meteen met de deur in huis: we komen terug naar Europa. Ja, u leest dat goed: Olivier, Linske en Nelle vliegen binnenkort uw richting uit. 19 Mei om precies te zijn. En de 20e komen we aan in Amsterdam.

Vanwaar die plotse ommezwaai? Werk. Of correcter: geen werk. Olivier is sinds eind januari op zoek naar een job en heeft er geen gevonden. Hij zocht naar pilotenfuncties, Dispatcher jobs, toeristische mogelijkheden (waar zijn talenkennis goed van pas komt) en ultiem alle jobs die hij in Yukon kon vinden. In deze noordelijke provincie hadden we meer kansen omdat de gemiddelde Canadees er liever wegblijft vanwege de barre weersomstandigheden en er dus meer jobs open blijven staan. Geen succes.

Gezien de omstandigheden is het gebrek aan kansen niet eens zo verwonderlijk. Olivier en ik hebben een jaar geleefd en gewerkt in Canada met een werkvisum. Nu dat vervalt en niet verlengbaar is, vallen we terug op een toeristenvisum dat voor toekomstige werkgevers weinig aantrekkelijk is. Ze moeten heel wat papierwerk en onzekerheid trotseren voor ze ons buitenlanders aan de slag krijgen. Uiteraard willen ze een getalenteerde kracht als Olivier graag in hun team (dat bleek in de verschillende interviews die hij deed) maar als het er op aan komt is ons visum een te groot struikelblok.

We kiezen ervoor om terug naar Europa te reizen voordat onze laatste cent is uitgegeven. Terug in de buurt dromen we van om een plekje te zoeken waar we zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Erg concreet zijn onze plannen nog niet. Toch niet concreet genoeg om ze al op de world wide web te smijten. De kans is groot dat we niet in België blijven. Zuid Frankrijk trok ons altijd al. In Zweden zien we onszelf al jaren wonen. Een zonnig eiland lijkt ons ook wel wat. Er zijn verschillende opties die we de komende weken willen concretiseren.

Tussen alle onzekerheden door is er een ding dat vast staat. Een zekerheid waar we naar uitkijken: Nelle viert haar 2e verjaardag in België! Hou 25 mei dus vrij voor een gezellig feestje! Bestel alvast wat zon en relax. Wij komen met plezier terug. We zullen Canada zeker missen, maar vinden het helemaal niet erg om terug naar huis te vliegen. Nieuwe plannen, nieuwe dromen, nieuwe goesting! Meer nieuws volgt van zodra we het uitgedacht hebben...

PS: Interesse in een Canadese mobilhome? Deze is een pareltje! Meubie, we're gonna miss you!

3 opmerkingen:

  1. awel lieve kinderen. Ik ben héél trots op jullie. Het is niet omdat dit niet direct lukt dat andere, nieuwe of aangepaste projecten niet zouden lukken. Laat de moed niet zakken, Jullie vinden jullie plekje wel op deze wereld. Beter nu wat tijd te nemen dan later spijt te hebben. Anderzijds ben ik natuurlijk heel blij om jullie terug (even) in onze buurt te hebben. We gaan er van profiteren :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai!! Waw wat een verrassing. Stiekem kan ik een glimlach niet onderdrukken. The adventure goes on, alleen wat dichter bij. Alweer een heel ferme beslissing die jullie maken! Het ga jullie goed. Tot binnenkort.

    BeantwoordenVerwijderen