donderdag 27 februari 2014

Nelle-nieuws

(Rechtstreeks van uw lieftallige reporter in Antwerpen, speciaal voor Papa's in Canada)

Nelle stempelt graag. Tekenen met potloden vindt ze minder. Potloden zijn vooral leuk om te transporteren, om in en uit anoniem-gedoneerde pennenzakrollen te halen en nadien op de grond te laten vallen. Tekenen is voor 'mensen', niet voor een kindje, hoor ik ze denken. 

Nelle laat Sue uit. Ze geeft bevelen als 'kom Sue' en 'zit'. Sue trekt zich niks van haar woorden aan. Wat betreft eigenzinnigheid zijn die twee aan elkaar gewaagd :-).

Naast Nelle's potje staat de duplo-variant. Nadoen is in bij peuters. Zo zit het 'poppetje' dus regelmatig op zijn 'twajetje' (ook'weetee' genoemd) en lopen behalve Nelle ook knuffels sinds een week rond met broekjes (en zonder luiers...). Dat gaat wonderwel.  Nog niet alle onderbroekjes zijn ongeluk-vrij, maar we komen in de richting. Moeder is trots :-)

Niet alleen duplo-poppetjes gaan op het potje. Ook beren moeten volgens Nelle erg vaak plassen.

Niks leuker dan rondjes lopen in de tuin. Weer of geen weer: Nelle is buiten de koning te rijk. 

Vertrek naar Canada: een rugzak, handtas, beer, dikke jas, muts & sjaal is alles wat Nelle nodig heeft om naar Papa te gaan. Weliswaar een paar weken te vroeg is Nelle helemaal klaar voor de terugtocht. Olivier,  we komen er (bijna) aan! ;-)