woensdag 11 december 2013

Ready, steady, go!

 Thuiswachters, hierbij extra lees- en kijkvoer voor tijdens onze vlucht...

Onze laatste week in Vancouver samengevat in een paar foto's:

Laatste paardrijlessen. Ik leer 'to canter' (lichte galop) en spring zelfs (onverwacht maar plots onvermijdbaar) over een crossjump ('Aaargh!'). Ik heb de smaak te pakken:

We maken sushi (oftewel 'werken de laatste restjes eten weg'):

Nelle vindt de noriblaren wat gek. 'Ijs' (rijst) en eije (eitje) gaan daarentegen vlot binnen:

Films binnenbrengen bij de bib. Het sneeuwt!

Laatste keer dumpen bij Canadream. Nog meer sneeuw!

Na het dumpen mogen we ons toilet niet meer gebruiken. De mobilhome wordt gewinterised en roze vloeistof in de leidingen moet vermijden dat er buizen kapotvriezen. Het is voor mevrouw Brood even wennen om in de barn te gaan plassen en Olivier vertrouwt zijn madam voor geen haar (de toiletreminder bleek nodig ;-)): 

Homie Nelle dealt met haar laatste businesszaakjes:

Ik werk ons herinneringendeken af. Yes! Op de valreep gelukt. En zelfs inclusief ingenieus (zelfbedacht, natuurlijk!) systeem. Omdat een gevulde quilt voor ons reizigers te zwaar is, naaide ik de lapjes vast op een dekbedovertrek (recht hoor, al lijkt dat op deze foto niet helemaal zo, het was moeilijk om in de trailer een plek te vinden van waaruit ik het geheel kon fotograferen, laat staan recht :-)). Op een nieuwe locatie steken we er een dekbed in en klaar is ons deken! 
Omdat niet alle lapjes wasproof zijn, naai ik binnenkort nog knopen aan de achterkant van de overtrek. Daar kan dan een tweede dekentje aan vastgeknoopt worden dat wel wasbaar is. Blijft de boel bij gebruik toch proper... :-)
Olivier krijgt de primeur. Als hij eenzaam en alleen in Canada verblijft zullen al onze vrienden en familie hem warm houden :-) Nog eens merci iedereen voor jullie bijdragen!

De laatste boodschappen (Nelle ramt de 'Canada Dry').

De laatste smoothie met onze Vitamix (we miss you already!):

Ohja, zo zien wij er nu uit. Dat je ons de komende dagen weet te herkennen he...