vrijdag 30 augustus 2013

Uit de oude doos: 11 jaar samen

Nog wat nieuws uit de oude doos, in afwachting van vers fotomateriaal :-) 
10 augustus waren we 11 jaar samen! 
Zie je dat we niet gewend zijn om door een Japanner gefotografeerd te worden? ;-)

woensdag 28 augustus 2013

Logistieke vertraging

Mmm, 400 vakantie-foto's om te selecteren. Klinkt dat iemand bekend in de oren? 
En dan de selectie bewerken voor op de blog. En dan de bewerkte foto's één voor één uploaden. En dan de foto's aan een post toevoegen. En dan kan ik de post publiceren.
Ik reken op enige logistieke vertraging. Daar zit dat kleine meisje op de foto ook voor iets tussen natuurlijk.


maandag 26 augustus 2013

Geweldig!

... dat zou Eddy Wally zeggen als hij onze moestuin zag:

Eigen lof stinkt. Het heeft in onze mobilhome al een tijdje een geurtje. Want we vinden onszelf geniaal. Oké, officieel valt onze constructie niet in de categorie moestuin. Het zijn slechts twee bloempotten die we aan de stang in onze douche hebben gehangen. Voor ons is het dé oplossing om toch te kunnen tuinieren. Deze tuin is immers én mobilhome én kindproof en dat is wat telt. De 'hanging baskets' hangen te hoog voor grijpgrage kinderhandjes en kunnen onderweg tegen een stootje. 

Onze Aloë Vera plant is blij. Geen gekrakte stengels meer na gevaarlijke autoritten (toen hij nog in een los potje in de badkamer stond). Geen  dagen zonder zand na het ingrijpen van een nieuwsgierige peuter (toen hij na een veilige rit naast de bestuurder, in de koffiemokuitsparing aan het dashboard vergeten werd). Na weken van ongelukjes kan hij eindelijk ontspannen. 
Het tapijt, de geleende stofzuiger en zijn bediener delen zijn vreugd. Het herhaaldelijk opzuigen van omgevallen tuinen en hun gronden is gelukkig verleden tijd. 

En na twee weken bewijst de gezaaide basilicum dat ook hij tevreden is in zijn nieuwe stekje:


Ps: vakantiefoto's zijn onderweg. 

zondag 25 augustus 2013

Terug van weggeweest

We vierden verlof: de afgelopen twee weken genoten we van het bezoek van Kristien en hadden we even echt vakantie.

Nu zijn we terug op post, met z'n drietjes:


(Wordt weer snel vervolgd...)

zaterdag 10 augustus 2013

Pony ride

Met vertraging kregen we de foto's die gemaakt werden op het Softball Tournament een paar weken geleden. De honkbalwedstrijd is het grootste charity event dat door Pony Pals georganiseerd wordt. Er wordt dan geld ingezameld voor het Therapeutic Riding Program waar op de manege het meeste tijd en energie in wordt gestoken. Het programma geeft mensen met een mentale of fysieke handicap de mogelijkheid om toch op een paard te kunnen rijden. Omdat er veel begeleiding en ondersteuning nodig is om dit mogelijk te maken, kosten deze rijlessen veel geld. Door middel van charity evenementen en de hulp van eindeloos veel vrijwilligers wordt geprobeerd om de therapeutische lessen toch voor iedereen betaalbaar te maken.

Op het tournament sponsoren bedrijven door zich in te schrijven voor de wedstrijden. Daarnaast zijn er op de dag zelf allerlei standjes en activiteiten om geld in te zamelen. Op de foto hieronder zie je Nelle en ik als 'cowboyvrijwilligers' in het kermiskraam. Kleine kinderen konden bij ons spelletjes komen spelen. De viseendjes werden Nelle's beste vrienden en het mini-zwembadje waar ze in ronddreven bleek een welgekomen verfrissing op deze warme dag. 

Het decor van ons kraam:

En op het einde van de dag mocht Nelle pony rijden. Het was haar eerst keer op een paard. Ze hield zich sterk bovenop het grote bewegende beest onder haar. Ze was heel erg onder de indruk maar leek het wel leuk te vinden. Pony Amigo is nu dus letterlijk Nelle's nieuwe vriend geworden. Wordt vervolgd :-)




vrijdag 9 augustus 2013

Vijgen

 
Een boom vol rijpe vijgen had ik nog nooit gezien (het is een groene soort, die worden niet donker zoals diegene die ik kende). Toen we een zak verse vijgen mee naar huis kregen was ik helemàaàl onder de indruk :-)

Heb je nog een toprecept met verse vijgen? Let us know! Maar wees snel want Nelle is er dol op dus de voorraad slinkt met zienderogen...

woensdag 7 augustus 2013

Favoriete plekjes Nelle

Onze mobilhome is niet zo groot. We hebben meer ruimte dan in de gemiddelde Belgische caravan, maar veel leefruimte is er niet. Jan Modaal zou gek worden van al die krapte. Onverwacht vinden wij het net de max. Weinig spullen, veel flexibiliteit en ne groten hof, meer hebben wij op dit moment niet nodig.

Nelle heeft niet eens in de gaten dat de afmetingen van ons huis beperkt zijn. Vanuit haar standpunt zijn er overal hoekjes en kantjes waar ze zich kan amuseren. In mijn ogen zien deze speelhoekjes er niet altijd even comfortabel uit, maar wie ben ik om peuterkeuzes te beoordelen?

Ben je op zoek naar Nelle, dan kun je haar op deze plekjes bijna altijd vinden:

De wasbak van onze keuken grenst aan de zetel van ons 'salon'. Als ik kook of afwas houdt Nelle me gezelschap vanop de bank. Ze staat recht op het zitgedeelte en kan van daar alles wat er in de keuken gebeurt goed zien. Tijdens de afwas keurt Nelle (ehum, speelt Nelle met) alle natte stukken. Dat is gezellig, maar soms ook vermoeiend. Bij het afdrogen kan ik alle potje terug op, naast en achter de zetel gaan opvissen. 

De laatste tijd is de afwas voor Nelle al een goede leerschool geweest. Ze is al weken bezig om de juiste deksels voor de juiste potjes en flesjes te vinden. Ondertussen weet ze perfect wat waar op hoort. Ze probeert nu om de vier stukken van haar drinkbeker in elkaar te krijgen. Ik ben benieuwd wanneer ze dat onder de knie krijgt.  


In een mobilhome raak je elkaar niet zo makkelijk kwijt. Af en toe gebeurt het toch dat we ons afvragen waar Nelle uithangt. Onder de tafel is dan de eerste plaats om te zoeken. Tussen de twee zetels onder het tafelblad is een verhoogje waar Nelle oefent om te zitten en weer recht te staan. Amusement verzekerd. Ik vraag me soms af of ze het niet beu wordt dat ze bij het rechtstaan steeds haar hoofd stoot (ja, echt, elke keer, een ezel is er niks bij). 


Nelle weet heel goed dat ze niet onder de bestuurderszetel mag spelen. Er zijn teveel losse draden, koppelingen en knopjes waar ze niet aan mag komen. Niet verrassend dus dat dit één van Nelle haar favoriete plekjes is...


Als je de tijd uitrekent die Nelle hangend aan ons raam doorbrengt, dan zou je denken dat ze binnenkort verandert in een bejaarde of een sanseveria. Ze doet niks liever dan kijken naar wat er op de manege allemaal gebeurt. Het liefst van al zou ze de hele dag op de uitkijk staan om haar favoriete honden te spotten. Turbo krijgt ze nog nog niet gezegd maar 'Minnie' is voor iedereen herkenbaar. Daarstraks zei ze warempel 'buiten' toen ik voor de zoveelste keer uitlegde dat Minnie buiten rondloopt. Ik ben benieuwd of dat nieuwe woord een blijver wordt in haar woordenschat die tot nu toe beperkt bleef tot ja, nee, mama (mmm lekker eten...), papapapa, Minnie en iets dat op 'douche' lijkt. 








zondag 4 augustus 2013

Pannenkoekenfestijn

Ik bakte een stapel pannenkoeken (om dat droogterecord te vieren he ;-)).
Toen ik daarna deze  foto maakte, besefte ik plots dat ik nu een echte moeder ben. Zo eentje die stapels pannenkoeken voor haar kinderen bakt. Romantischerwijs had ik mij het moederschap vroeger zo voorgesteld. Met alle dagen pannenkoeken en blije kinderen. 



Nog geen tien seconden later werd dat droombeeld van uit de boekskes, met die stapel pannenkoeken en dat brave kind, met tien doelgerichte vingers aan flarden gescheurd. Het was tijd om aan te vallen. Beleg kwam voor Nelle te laat, maar dat deerde niet. Ze vond de pannenkoeken zo ook lekker.


En Olivier zei 'Amai, gij zijt ne goeie pannenkoekenbakker'. Dus met dit aangepaste recept van Jeroen Meeus zit je wel goed. 

Voor 10 stuks: 
- 5 dl amandelmelk
- 2 eieren
- 200gr. (spelt)bloem
- snufje zout

Pan heul heet laten worden. Beetje kokosolie erin en bakken maar. De professionelen gebruiken een 
borsteltje om niet teveel olie te gebruiken. In onze motherhome-keuken volstond zuinigheid.

Ohja. We legden er nadien nog een mengsel van gebakken spinazie, look, paprika en champignons op. Met een beetje kaas plakten we de pannenkoek calzonegewijs dicht. En toen smulden we ervan. Daarna vroegen we ons af wie in feite geinteresseerd is in wat er op ons bord ligt... Daarom sloten we ook de post (ja inderdaad, opnieuw calzonegewijs) af.

zaterdag 3 augustus 2013

Record

30 dagen viel er geen regen in gans Vancouver. Nooit eerder gebeurde dat. De zomers zijn hier zonnig, maar de boeren rekenen op een bui af en toe. Op de 30ste dag werd het nog even spannend. We zouden het record pas halen als het tot en met middernacht droog bleef. Om 12u31 (ofzoiets, ik was al in dromenland) begon het te regenen. 'Halleluja' moeten de boeren toen gedacht hebben. Wij vonden het ook goed. Lekker binnenzitten met getik op ons dak. En onze regenjas eens kunnen bovenhalen.
Gelukkig scheen de zon even later alweer. En nu zijn ze in het instituut der opmetingen alweer aan het tellen voor een nieuw record.

Het einde van een dag zon

donderdag 1 augustus 2013

Provençaals gevulde paprika (vegetarisch)

En lekker dat dat was! Een heuse aanrader dus deel ik gaarne met u het recept. 


Gevulde paprika's maak je zo:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Paprika:
Was en ontpit 4 (niet gigantische) paprika's. Snij het hoedje eraf (zie foto). Wij gebruikten mini-paprika's maar alle maten en soorten zijn goed natuurlijk. Ook heel lekker met tomaten btw. 

Vulling:
Meng volgende ingrediënten in een kom:
- 80gr. brood in stukjes met 1/3dl olijfolie erover gesprenkeld
- 50gr. olijven in stukjes
- 1 grote teen look
- 60gr. gemalen kaas (m'n versie met zachte geitenkaas en een eetlepel honing bleek ook heel lekker!)
- 20gr. kappertjes (top erbij, al ben ik normaal geen fan. Ook lekker met 20gr. ajuin)
- 1 el Provençaalse kruiden
- peper en zout

In de oven:
Vul de paprika's met de vulling en laat minimum 30 min. roosteren in de oven totdat het velletje verschrompeld is en alles lekker warm aanvoelt. 


Champignon-Risotto erbij voor de strebers:

- Rijst laten garen. 
- In tussentijd een ajuintje en teentje look fruiten. Kopje erwten en twee koppen gesneden champignons bij bakken.
- Erwten en champignons mengen door de gare rijst en een lepel pesto doorroeren. 


Succes verzekerd met deze topcombo :-)