En lekker dat dat was! Een heuse aanrader dus deel ik gaarne met u het recept.
Gevulde paprika's maak je zo:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Paprika:
Was en ontpit 4 (niet gigantische) paprika's. Snij het hoedje eraf (zie foto). Wij gebruikten mini-paprika's maar alle maten en soorten zijn goed natuurlijk. Ook heel lekker met tomaten btw.
Vulling:
Meng volgende ingrediënten in een kom:
- 80gr. brood in stukjes met 1/3dl olijfolie erover gesprenkeld
- 50gr. olijven in stukjes
- 1 grote teen look
- 60gr. gemalen kaas (m'n versie met zachte geitenkaas en een eetlepel honing bleek ook heel lekker!)
- 20gr. kappertjes (top erbij, al ben ik normaal geen fan. Ook lekker met 20gr. ajuin)
- 1 el Provençaalse kruiden
- peper en zout
In de oven:
Vul de paprika's met de vulling en laat minimum 30 min. roosteren in de oven totdat het velletje verschrompeld is en alles lekker warm aanvoelt.
Champignon-Risotto erbij voor de strebers:
- Rijst laten garen.
- In tussentijd een ajuintje en teentje look fruiten. Kopje erwten en twee koppen gesneden champignons bij bakken.
- Erwten en champignons mengen door de gare rijst en een lepel pesto doorroeren.
Succes verzekerd met deze topcombo :-)